2015. augusztus 23.

Tea blog - Sir Morton Earl Grey

Azt mondtam, szüneteltetem a tea blogot, de ma esős az idő, szóval kezdjünk is neki angolosan a tea ivászatnak! Tegnap vettem Sir Morton teát (holland tea), bár a Classic Label-t lehurrogtam, ( mert szar is ) de ennek a márkának egy jó teája van, és ez az Earl Grey. No , hadd lám akkor!
Mit ír a doboza?

Először is a külsőségekről! Tetszik!! Ez a lila szín nagyon kiemeli az egész tea dobozt,talán azért, hogy vedd észre a polcokon! Haladjunk tovább...Fekete tea keverék bergamott ízesítéssel, ez látható a doboz elején. 20 teafilteres. Jó oké. 100 fokon 2-3 percig áztassuk Okééééé. Héé, na ne már, míg a Classic Labelen volt a tea doboz alján leírás, itt gyakorlatilag elismétli ugyanazt, hogy bergamott ízesítésű. Ez gáz, már értem a lila szín választást, többe kerülhetett, mint valami leírás erről a teáról. Pff, most csalódtam..A doboz nem mond sokat, de ettől ez még lehet jó tea vagy éppen ultra szar..Most kiderül, kóstoljunk.

Első korty

(Az Earl Grey-t szeretem citrommal és mézzel inni, most is így kóstolom). Az első korty meglepően finom és erőteljes. Jól érződik rajta a bergamott ízesítés, ahogy a dobozon is lehetett olvasni vagyis csak azt lehetett olvasni, legalább ebben nem hantáztak :D

Illat

Az illata kellemes és aromás. Szintén a bergamott érezhető rajta.

Ár

Legyünk teljesen őszinték. Ezt a teát én 200 forintért vettem. Nagyon olcsó és az árához képest igen jó teának is számít a maga nevében. Tehát az ára 200- 400 forintig terjedhet.

Megéri megvenni?

Igen. Talán ez a Sir Morton teák közül a legjobb, nem csak azért, mert olcsó, hanem azért, mert finom is. Bár nem vetekszik egy angol Earl Grey-jel, de mégis egész jó utánzata annak. Szóval, ha szeretnénk olcsó és jó teát inni, akkor ez az!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése