2017. február 18.

Tea Blog - King' s Crown Almás - Datolyás - Fügés gyümölcstea

Először is, gyorsan megragadom az alkalmat és közhíré tétetik, hogy visszaköltöztem a szülővárosomba, így megannyi lehetőség újra elém tárult, ráadásul sikerült a belváros szívébe beköltöznöm! Magyarul, ami kell, az itt van a számban. Imádom ezt a fajta kényelmet, legutóbb ezt Twickenhamben ( UK ) éltem meg és megint úgy érzem, mintha ott lennék, persze csak ebből a szempontból!
Szóval úgy adódott, hogy lebattyogtam a Rossmanba és a pénztárnál akarva akaratlanul kiválasztott magának ez a tea, tényleg nem én választottam, hanem ő engem ! Haha

 
Mit ír a doboza? 

A dobozt látván az arab, keleties ízvilágot hangsúlyozza. Persze..már csak ha a datolyából is indulunk ki, mégsem rakhatnak a dobozra jeges - hegyes- pingvines képet! Nekem valamiért Törökország jutott az eszembe, hiszen ez nem is olyan meglepő a kis pohárkát látván, hiszen a török teáról ódákat lehetne zengeni ( talán fogok is a közel jövőben ). A teafüvek külön kis teasikban vannak, így ideális teadobozban is tartani őket, 20 darabos! 5-8 percig áztassunk a filterünket a kellemes ízért! Ó és ez a tea a Rossmann saját márkája, de majd pontozásnál kiderül, hogy mennyire jó is ez a márka! Jöjjön a kedvenc részem, az összetevők!!
Alma ( 40%), hibiszkusz, csipkebogyó, szentjánoskenyér liszt?? na ennek utánnézek!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A szentjánoskenyér-liszt (E410) egy élelmiszeripari adalékanyag, melyet a mediterrán térségben élő szentjánoskenyérfa magjából (Ceratonia siliqua L.) állítanak elő. 

Az élelmiszeriparban térfogatnövelőként, stabilizálószerként, valamint emulgeálószerként alkalmazzák. Napi maximum beviteli mennyiség nincs meghatározva, bár extrém nagy adag elfogyasztása esetén puffadás léphet fel. Ezt a bélflóra által okozott erjedés okozza.
Rákkeltő hatást nem mutattak ki.
És ez mi a ráknak kell bele?? Már megint csak az a fránya E betű!!!!! -.-"

továbbá: édes szederlevél, aroma, ropogós datolya 1%, ropogós füge 1 %... Na jó, nincs is kedvem folytatni, túl sok a szarság benne...és kevés benne a természetes cucc.  
Jöjjön a vicc a dobozon!

Mindig forrásban lévő vizet öntsön rá és legalább 5-8 percig hagyja állni! Csak így tud biztonságos élelmiszert készíteni!

Miért, ha 10 percig hagyom állni, akkor meghalok tőle?????? xDDDDDDDDDDDDD 
Most dobtam be a sarokba ezt a teás dobozt. Inkább kóstolok, de lehet nem kéne, már régóta benne van a filter a csészémben :O

Első korty 

Ízre kellemes, aromás, igazi szenzáció a maga nemében, bár az almát érzem a legjobban, bár nem meglepő, hiszem több mértékben található benne alma, mint datolya vagy füge...Ohh és a datolyát nem szeretem, de ezen a teán nem is érződik.

Illat

Fűszeres, bár itt is jobban érzem az almát, mint a többi mellékízt..

Ár

399,- Rossmannban vásárolt tea, bár remélem, hogy ez az akciós ára a teának....

Megéri megvenni?

Hát..talán igen, talán nem! Na most ezzel nem mentek sokra, de egyszer mindenféleképpen kipróbálhatod. Engem személy szerint elszomorított az, hogy  több szar van benne, mint kéne! ízre finom és itatja magát, de áhh...tőlem ez a tea 3 vagyis *** -ot kap. Olcsó de iható vagyis elmegy kategória. Elfog fogyni nálam ez a tea, de mindennap ezt azért nem tudnám inni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése