2014. január 15.

Fincsi Kajcsi - Pizzacica


Az év első Fincsi Kajcsi c. rovatomat egy cukisággal indítom,méghozzá egy Pizzacicával!!! Mindenki szereti a pizzát,szóval ezt garantáltan mindenki zabbantani fogja.Kölyköknek pedig külön lehet ilyen kreatív megoldással kedveskedni,egészen biztos vagyok abban,hogy a kis lurkók értékelni fogják.

Pizza tészta recept (eredeti olasz)

  • 40 dkg búzaliszt
  • 25 g élesztő
  • 1,8 dl meleg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés

Futtasd fel az élesztőt  meleg vízben.Tejjel is felfuttathatod az élesztőt, de ha laktózérzékeny vagy,akkor használj inkább vizet,a tehéntej amúgy is nehezen emészthető! Szitáld át a lisztet egy nagyobb keverőtálba, majd vájj a közepébe egy üreget, és öntsd bele az élesztőt. Vegyél elő egy nyújtódeszkát, és dagaszd rajta néhány percig, amíg a tészta puha nem lesz. Ezután formázz belőle cipót, takard le, és meleg helyen hagyd kelni fél órát. Ezután add hozzá a sót, az olajat, és gyúrd át alaposan. Néha csapkodd a tésztát a lisztezett deszkához, majd kézzel nyújtsd ki akkorára, amilyen nagyra szeretnéd. Végül tedd bele egy kiolajozott tepsibe vagy pizzaformába, rakd rá a feltétet, majd előmelegített sütőben süsd körülbelül 200 fokon 15-20 percig, attól függően, hogy mennyire szereted ropogósan a tésztát.

Megjegyzés

Pizzacica készítésénél,a cipónkat elfelezzük,kinyújtjuk kör alakúra majd a megmaradt tésztából csípünk két darabot,amit a füleknek szánunk,ezt is szintén kinyújtjuk fül formájúra, majd hozzányomkodjuk a kör alakú tésztánkhoz.

* nyuszi formájú tésztát is készíthetünk,ennél a verziónál hosszabbra nyújtjuk a tésztánkat.

1 megjegyzés: