2016. február 14.

Tea Blog - Sirt Morton Almás - Fahéjas Tea

Legutolsó Tea Blogomban megemlítettem az almás fahéjas Sir Morton-t ( holland tea ) , hogy inkább ezt igyátok, mint a Meggyízű akármit. Ha már felhoztam, akkor ideje kielemezni ezt a teát!

Mit ír a doboza?

Szokásosan semmit. Na jó, egy hazugság van a dobozon, amit ti is láttok, jelen esetben : 100% gyümölcs alapú. Pff, hazugság! Elég az összetevőkre ugrani. Alma darabok 68%, ez mióta száz százalék? a többi összetevő hasonló a meggyízűhöz, kivéve, hogy ebben van még kőkemény 3% fahéj, nem vitték túlzásba. Megint ilyen olyan sav, sok szar, aminek nem kéne, hogy benne legyen.
20 teatasakos, szintén 6-8 percig áztassuk csészénkben a filtert.

Első korty

Hmmm.. fahéjas ízvilág, az almát kevésbé érzem, inkább a fahéj dominál. Az íze kellemes!

Illat

Az illatán már jobban érzem az almát, mint ízre. Gyümölcsös illatok szállingóznak ki a bögrémből.

Ár

Olcsó, szokásos Sir Morton ár. 200-400HUF. Ebből van nagy kiszerelés is!

Megéri megvenni?

Igen! Akármennyire ír hazugságot a doboz, az íze és illata kárpótol minket. Ennyi pénzért megéri ezt a teát megvenni, mert finom! Az összetevőkkel továbbra sem vagyok elégedett, de ha olcsón szeretnénk inni egy gyümölcsteát, akkor ez ideális erre a célra. Erre a teára, én három, vagyis 3 csillagot adok, (ami az elmegy kategória) az összetevők és a dobozra írt kamu szöveg miatt. Kisebb feljavítással ez a tea tényleg lehetne négy, akár öt csillagos tea is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése