2013. december 20.

DIY - Karácsonyfa díszek házilag

Mindjárt itt a Karácsony,gondoltam mutatok egy két trükköt,ötletet,miként tudjátok egyszerűen,olcsón,szépen-erényesen-tisztességesen feldíszíteni a karifátokat. Ha már unod a tavalyi díszeket vagy hiányos a készleted vagy csak simán szeretnél egy két új díszt a fára,akkor ezek az ötletek neked valók!

Kupak hóember

Hozzávalók:

-piros szalag vagy + bármilyen más színű szalag,fonál
-alkoholos filc
-kis gomb
-ragasztó pisztoly
-sörös kupakok (3db)
-narancssárga filctoll
-olló

Elkészítés:

A sörös kupakokat egymáshoz ragasztjuk,hogy  "hóember" formát kapjunk. Fekete alkoholos filcünk segítségével megrajzoljuk a hóemberünk arcát és a három gombját. Kövi lépésként  narancssárga filctollunkkal rajzolunk neki egy szép orrocskát. No,ha ezzel  megvagyunk,fonálból vagy szalagból gyártunk neki egy  sálat. A sálat díszítjük egy gombocskával,amit ráragasztunk a szalagunkra vagy a fonalunkra. Végső lépésként,piros szalagból készítünk a hóemberünknek akasztót!!.Kész is!!!


Toboz dísz

Hozzávalók:

-tobozok
-hóspray
-ragasztó
- piros szalag

Elkészítés: 

A tobozunkat lefújjuk hóspray-vel. Piros szalagból akasztót készítünk,majd  ráragasztjuk a tobozra.  Kész is!


Sütőforma dísz


Hozzávalók

- sütőformák
-hóspray
- ragasztó
-szalag

Elkészítés

Az elkészítés hasonló a toboz díszhez,csak itt a formánkat fújjuk le hóspray-vel.

Villanykörte díszek


Hozzávalók
- villanykörte
-akrilfestékek
-alkoholos filc + narancssárga filctoll
-ragasztópisztoly
-szalagok 
-gombok 2 db

Elkészítés

A villanykörténket lefestjük fehérre. Miután megszáradt,alkoholos filccel megrajzoljuk a hóemberünk szemét,( az orrát narancssárga filctollal) száját. A gombokat ráragasztjuk. Szalagból készítünk sálat,amit vagy csak odakötünk vagy odaragasztunk,ez rajtunk áll,melyik megoldás tetszik jobban. Szalagból akasztót készítünk és hozzáragasztjuk a villanykörténkhez. Kész is!

Megjegyzés

Ha sapit is szeretnél a hóemberedre,akkor egy régi lábtyű lehet a segítségedre! Levágod az egyik ujját majd a körte fejére ráhúzod,amit előzőleg beragasztóztál. A sapi végére bojtot készítünk vagyis a végét összekötjük. Finitooo :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése