2015. május 11.

Tea blog - Narancsos - Lótuszvirágos zöld tea

Első Tea blogomban terítéken a Twinings ( angol tea ) narancsos- lótuszvirágos zöld tea.
Mit ír a doboza?

Hát őő, *fogja a kezében és fordít* semmi lényegeset :D 1-2 percre hagyjuk benne a tea filtert a csészénkben, más különben odaveszik a gyengéd íz. A bögrémben már vagy 10 perce benne van a filter, amúgy sem szokásom egyből kidobni, mert kár lenne érte :D .

Első korty

Hű bazdmeg, ez odavág! Cukor nélkül iszom,így nem rontom el a naturálist ízt. Erősen érződik rajta a narancs. Meg sem mondanád róla, hogy ez zöld tea. Hmm..aki nem ugrál a gyógyteákért annak különösen ajánlom! Ami érdekes, a sokadik korty után kb úgy érzed az ízeket, ahogy a tea dobozon is áll, vagyis először a narancsot, utána a lótuszvirágot majd a zöld teát.  Ennek a teának önmagában élénkítő hatása van,de a zöld tea által csökkenthetjük koleszterinszintünket, megelőzhetjük az elhízást vagyis zsírégető hatással is bír nos és ne felejtsük el,hogy gazdag antioxidánsokban is.

Illat

A gőzölgő tea illatát még így is érzem, pedig nem ülök közvetlen előtte. Na ez a tea! Keleties ízvilága miatt a harmóniára tudok asszociálni.

Ár

Londonból hoztam, kint akciósan vettem valami egy font 70p- ért, kb több, mint 400-500 forint átszámítva. Itthon szerintem ennél több. Saccoljuk be 700-900 ft között.

Megéri megvenni?

Hülye kérdés! Hát persze! Ez a tea egy nagyon jó kombináció, kár lenne kihagynod és ne felejtsd el, ne tégy hozzá felesleges cukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése