2015. május 19.

Tea blog - Sir Morton Classic Label

A mai tea blogomban a Sir Morton (holland tea) Classic Labelt fogom nektek bemutatni. Hol is kezdjem..hjajjj..Képzeljetek el nálam a konyhában egy polcot, ami telis teli van teákkal. Múltkor kirámoltam az egészet és ez a 'valami' a kezembe került...de lehet, hogy kárnak..

Mit ír a doboza?

"Minőségi tea a világ minden tájáról" Pff, na hagyjuk már..20 teazsák van benne..Okééééééééééé
ÁÁ, szóval ez egy fekete tea keverék, hát fel nem tűnt volna. Doboza alapján citromos teának mondtam volna, sőt úgy konkrétan a dobozára sem fektettek nagy hangsúlyt. Sir Morton-ról tudni kell, hogy egy hajóskapitány volt és körbeutazta a világot teát szállítva majd rejtélyes körülmények között eltűnt. Szerintem csak jól berumozott és most is ott fekszik valahol egy teacserje alatt!
2-4 percig áztassuk a csészénkben. Ó találtam egy írást a doboz legalján : " A Sir Morton Classic Label Tea gyorsan kioldódó, magas minőségű teakeverék. Könnyen elkészíthető, ideális teaital reggelire, vagy a nap bármely szakaszában, ha egy csésze finom teára vágyik." Most felvetődött bennem a kérdés, ez a szöveg miért a tea legalján van? Jah, hogy ne olvassa el senki. Rendes teáknál a hátoldalon van a szöveg nem a legalján!! Mi ez már?! Na, hol a nádcukrom, kóstoljunk.

Első korty

Blöáááááááááááááááááá , ez nem finom, sőt!!!

Illat

Mikor levágod a kertbe a füvet, kb az a szag jutott az eszembe. Semmi mást nem érzek, itt szagulgatom már vagy 5 perce és semmi. Nincs jó illata.

Ár

220 forinttól 400 forintig terjed. Többet nem is ér.

Megéri megvenni?

Bár a Sir Morton alapvetően nem egy szar teamárka, de a Classic Labelt levenném az üzletek polcairól, mert tényleg, pénzt nem ér. Fellehet tünteni bármilyen jól, az íze akkor sem lesz jobb. Csalódás volt ez a tea, a bögrémből pedig kiöntöm ezt a teát pazarolván ezzel a drága cukrot, ami többe került, mint ez a tea :D

2 megjegyzés:

  1. Nálunk is van pont ez a fajta, de csak porfogó, ahogy látom fel se bontotta senki xD de amit tegnap ittam az a Saga erdeigyumolcstea, az finom, szeretem, pedig én nem vagyok egy teás tipus... Esetleg irhatsz rola egy beszámolót h milyen ha kóstoltad

    VálaszTörlés