2015. május 15.

Tea blog - Pukka detox

Ezzel a teával szintén Angliában ismerkedtem meg, az íze annyira megfogott, hogy rögtön a kedvencem is lett. Ez a tea nem más, mint a Pukka (angol tea) detox.

Mit ír a doboza?

Először is, mint látjátok a képen, tök jó a doboza. Szeretem amikor egy tea doboz igényes és szép. Egyszerűen jó ránézni, másrészről hamarabb is megtalálod a polcokon egyedi mintája miatt. Na szóval, ez egy tiszta fúziós tea ánizsból, édesköményből és kardamomból. Wow és még díjat is nyert 2011-ben! A dobozban 20 teafiltert találunk. Maga a tea koffeinmentes és 100% organikusan termesztett összetevőket tartalmaz,mint pl: ánizst, édesköményt, kardamomt, édesgyökeret, koriandert és zeller magot. Kinyitottam a dobozt. Belülről egy fa fogad, ágain írással, melyeken az áll,hogy "Elsőre ez egy szokványos teadoboznak látszik, de ha újra rápillantasz, ez távolról sem szokványos". Meggyőző szöveg!Kivettem a filtereket, további rajzok vannak a dobozon belül, oldalán, mindenhol. Wtf már tényleg xD Mennyi dizájn van ebben a tea dobozban!
Detox, vagyis méregtelenítő tea, ami segíti az emésztést, vizelethajtó hajtású, általa megszabadulunk a testünkben levő méreganyagoktól és nem utolsó sorban nyugtatóhatással is bír.
Öhmm.. 5 percig áztassuk a filtert a csészénkben. Megint nem írom le, hogy az enyémben még most is benne van :D

Első korty

Mintha Negro-t innék sok cukorral. Tovább kóstolgatva már az abszint is az eszembe jutott, talán az ánizs miatt. Fúziós tea révén összeolvadnak az ízek a csészémben. Édesgyökér miatt nem kell bele cukor,mert alapvetően elég édes így is, amúgy is ez egy méregtelenítő tea..Elsőre lehet fura lesz az íze számodra, de melegen kortyolgatva hamar be fogja lopni magát a szívedbe.

Illat

Miután kibontod a teadobozt, megcsapja az orrodat az ánizs illat...Egyszerűen Negro illata van, de kellemes és édes!

Ár

2 font, akciósan 1 font 70p. Itthon a detoxt még nem lehet kapni. Sajnos. De más Pukkákal talán összefuthatsz Bioboltokban. Ha találsz is, akkor az árát saccoljuk be kb 700- 1200 forintig.

Megéri megvenni?

Természetesen igen a sok jótékony hatása miatt, de azért a fogyasztását ne vigyük túlzásba. Ha van kint Angliában vagy Skóciában ismerősöd és szeretnél magadnak egy teakülönlegességet, akkor kérd meg kinti ismerőseidet, hogy hozzanak Neked egy dobozzal, hiszen, mint feljebb írtam, nem lehet itthon kapni :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése